Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Landgoed Sancta Maria ligt aan de Langevelderlaan 1 in Noordwijk. De locatie ligt tussen de duinen van Noordwijk en het centrum van Noordwijkerhout. Via deze link kunt u zien waar Landgoed Sancta Maria ligt. Gegevens ten behoeve van bereikbaarheid en de navigatie vindt u onderaan de pagina Bereikbaarheid.
Het landgoed kan op afspraak worden bezocht. De makelaars ontvangen belangstellenden in de Sales Gallery bij de entree van het landgoed en geven vrijblijvend een rondleiding. U kunt het bezoekformulier op deze website invullen met een voorkeur voor datum en tijdstip.
Op dit moment is niet bekend of er horeca komt. De oude kapel naast het Hoofdgebouw krijgt in de toekomst een nieuwe functie. In het bestemmingsplan is binnen de kapel op de locatie horeca tot en met categorie 2 toegestaan met een vloeroppervlak van ten hoogste 200 m2.
Het Hoofdgebouw is intussen getransformeerd naar herenhuizen. De kerk heeft nog geen vaste bestemming gekregen. Binnen het bestemmingsplan is een aantal mogelijkheden benoemd die op deze locatie zijn toegestaan. Deze mogelijkheden zijn:
- sociaal culturele voorzieningen
- maatschappelijke voorzieningen
- werkateliers
- een horecavoorziening van maximaal 200 m2, gesitueerd op de begane grond
- het realiseren van maximaal 3 woningen in de kerk (eventueel met aan huis verbonden beroep en bedrijf).
De Ontwikkelingscombinatie streeft ernaar binnen deze kaders een bestemming te vinden die aansluit bij de kwaliteit van Landgoed Sancta Maria en die een meerwaarde oplevert voor de locatie en haar bewoners. Wij zijn dan ook op zoek naar een koper voor de kerk met een goed voorstel passend binnen bovenstaande kaders.
Monumentale bomen, karakteristieke architectuur, imponerende vergezichten… wie Landgoed Sancta Maria bezoekt, voelt meteen dat dit een weldadige plek is om te gaan wonen. Het bijna 100 jaar oude landgoed, op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout, gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Maar wel met volledige aandacht voor het behoud van de cultuurhistorische identiteit.
Het dichtstbijzijnde NS-station is Station Hillegom. Vanuit Noordwijkerhout doet de bus naar dit station daar iets meer dan 10 minuten over. Vanaf Hillegom brengt de trein u vervolgens in 10 minuten naar Haarlem en in 13 minuten naar Leiden CS. Vanuit Noordwijk is er een rechtstreekse busverbinding met Leiden CS. De bus doet minder dan een halfuur over dit traject. De reistijd Leiden CS - Amsterdam CS per spoor bedraagt iets meer dan een halfuur.
Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.
Op het landgoed bestaat het aanbod uit Herenhuizen, Villa's, Appartementen, Kavels en Historische objecten. Alleen de Kapel is nog beschikbaar voor aankoop.
Op het landgoed zijn kavels, villa's, herenhuizen en appartementen te koop. Er is geen huuraanbod.
Elke kavel heeft ruimte voor meerdere parkeerplaatsen. De herenhuizen, appartementen en penthouses worden opgeleverd met een of meerdere parkeerplaatsen. Bij de appartementen en penthouses betreft dit een stallinggarage.
Alle nieuwe wegen in de wijk zijn aangelegd. Deze zijn terug te vinden op de landgoedkaart.
Er komen verschillende speelplekken op het landgoed. Er is een speellocatie met houten speeltoestellen en picknickbanken gerealiseerd aan de Annalaan.
Er is geen specifieke honden uitlaatplaats op het landgoed. Honden kunnen in het openbare gebied uitgelaten worden. Zorg er wel voor dat de hond aangelijnd is en neem altijd een poepzakje mee.
Op deze website vind je het actuele woningaanbod.
Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw
Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.
Het is mogelijk een optie op een kavel of herenhuis te nemen. Vraag de makelaars naar de voorwaarden.
Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.
Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.
Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.
Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.
Begrippenlijst
Bij het plannen en realiseren van een nieuwbouwproject kunnen termen en begrippen soms verwarrend zijn. Deze handige begrippenlijst is er om je te helpen bij het begrijpen van de belangrijkste terminologie in de wereld van nieuwbouw, inclusief het aankoop- en bouwproces en alle bijbehorende aspecten. Als je specifieke vragen hebt over een bepaalde term of behoefte hebt aan meer gedetailleerde informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!
Een juridisch document waarin de voorwaarden en afspraken vastgelegd zijn tussen verkoper en koper.
Overeenkomst tussen aannemer en koper met gemaakte afspraken over de bouw van de woning.
De akte die je tekent bij de notaris, waarin de grond en/of woning wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar.
De akte waarin alle gemaakte afspraken met de hypotheekverstrekker staan opgenomen.
Het bericht dat je als koper ontvangt wanneer aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Hierna kun je naar de notaris en start de bouw.
Een bouwtekening die de indeling, maten en technische specificaties van de woning weergeeft.
Een totaaltekening van alle woningen in een fase op het bijbehorende perceel. Deze tekening wordt bij de overdracht ook ingeschreven in het Kadaster.
3D-afbeelding van de woning.
Document dat aangeeft in welke materialen en kleuren de woning wordt uitgevoerd. De kleur- en materiaalstaat is onderdeel van de technische omschrijving.
Hierin is vastgelegd hoe de nieuwbouwwoning wordt opgeleverd en in welke materialen, welke technische voorzieningen er aanwezig zijn, wat de afwerking is en bepaalde zaken zijn geregeld.
Hieronder vallen de splitsingsakte en -tekeningen. De splitsingsstukken zijn het juridisch fundament van een gedeeld gebouw.
Een afschrift van de verkoopstukken die je hebt ontvangen.
Een tekening waarop aansluitpunten van elektra en aan- en afvoerpunten zichtbaar zijn.
Lijst met keuzes voor meer- en minderwerk aan de woning.
Tekening waarop het meer- en/of minderwerk van de woning is uitgewerkt.
Kwaliteitsgarantie en garantie dat de nieuwbouwwoning wordt afgebouwd, ook indien een aannemer failliet gaat.
Voorwaarden die worden gesteld en waaraan moet worden voldaan voordat een overeenkomst tot stand komt. Hierna krijgt de aannemer de opdracht om te starten met de bouw.
Het bestemmingsplan omschrijft wat er met de ruimte in een bepaalde gemeente mag gebeuren op het gebied van gebruik en bouw
De officiële toestemming van een overheidsorganisatie (gemeente) voor het bouwen van de woningen
De vergoeding die je aan de bank betaalt, als je geld leent.
Een verzamelbegrip voor grondrente, uitstelrente en rente tijdens de bouw.
Rentevergoeding over de grondkosten tussen het moment van aankoop en overdracht van de grond.
Als de aannemer is gestart met de bouw voordat je het koopcontract tekent, betaal je rente over de termijnen die inmiddels gepasseerd zijn, de zogeheten vervallen termijnen.
Bij de model koop-/aannemingsovereenkomst voor eengezinshuizen (eigen grond), betaalt u een prijs voor de grond (de termijn grondkosten) en een prijs voor de woning (de aanneemsom). In lid 1 letter b van het artikel ‘Termijnen en betalingsregeling’ wordt aangegeven in welke termijnen de aanneemsom is verdeeld. Deze termijnen zijn gerelateerd aan de voortgang van de bouw.
Een garantiestelling van de bank waarin staat dat de bank garant staat voor het bedrag als er verplichtingen niet nagekomen worden.
Maandelijkse kosten die eigenaren aan de VvE van een appartementengebouw betalen voor het beheer en onderhoud van het gebouw.
De woning wekt zelf alle energie op die het verbruikt, ook voor huishoudelijke apparatuur. Lever je over een heel jaar gemeten minstens zoveel energie als je afneemt, dan is het nul-op-de-meter.
De energie die je verbruikt - voor verwarming van de woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je opwekt zijn ongeveer gelijk.
In een energiezuinig huis verbruik je relatief weinig energie voor het verwarmen of koelen van de woning.
Label dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is.
Voorzieningen zoals gas, water, elektriciteit die door nutsbedrijven geleverd worden.
Een plicht waarbij de koper een bepaalde periode zelf in de woning moet wonen.
Verplicht de koper om de woning zelf te bewonen gedurende een bepaalde periode vanaf de inschrijving in het bevolkingsregister. Bij verkoop binnen deze termijn moet de koper een boete betalen aan de gemeente, tenzij er een ontheffingsgrond van toepassing is.
Breedte van een woning inclusief buitenmuren.
Een stuk grond wat bijvoorbeeld voor een huis wordt gebruikt.
De erfgrens van een stuk grond dat in het kadaster staat geregistreerd.
Zonnepaneel.
Het moment dat de bouwnummers aan de inschrijvers worden toegewezen.
Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.
Het overdragen van de woning naar de nieuwe eigenaar.
De ruimte die voor iedereen toegankelijk is.
Een bijzondere vorm van mede-eigendom, waarbij het terrein is bestemd tot gemeenschappelijk gebruik.
Het recht om gebruik te maken van een stuk grond (perceel) waar je geen eigenaar van bent. Enkelen voorbeelden zijn: 'Recht van overpad' en 'Recht op uitzicht'.
Met de instandhoudingsplicht kan een gemeente een eigenaar aanspreken die zaken aanpast omtrent het huis, die in strijd zijn met de regels opgenomen in de leveringsakte. In het uiterste geval kunnen gemeenten handhavend optreden.
De vereniging van eigenaren is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw.
Het vaste aanspreekpunt bij een aannemer na de aankoop van je woning en gedurende de bouwperiode.
Het verlenen van een opdracht aan de aannemer.
De dagen waarop in de bouw wordt gewerkt. Een kalenderjaar telt gemiddeld 180 werkbare dagen. Een werkdag is onwerkbaar als bouwvakkers bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden niet kunnen werken.
Een document met alle bouwtechnische voorschriften bij verbouwing, vernieuwing of nieuwbouw van een woning. Het dient de veiligheid van jou en de mensen om je heen te waarborgen.
Een speciale rekening bij je hypotheekverstrekker waarmee je zelf de facturen van aannemers en andere leveranciers betaalt.
Wanneer de grond op een bouwterrein vrij is van obstakels zodat de aannemer kan starten met de bouw